Sunday, November 30, 2008

Graduasi Miss Adiba

hari : ahad
tarikh : 30 november 2008
tempoh : sangat panjang


Macam-macam jadi hari ni,sampai aku rasa macam dah seminggu berlalu.berulang alik ke uitm,photography,dan drama2 yang terjadi.penat tak terkata.peluh melimpah tak terhingga.walaubagaimanapun,akhirnya hari ni rakan baik ku si cherry ann telah graduasi dari lubuk CAT dgn jayanya.dia ni kira hebat la sebab dia jadi penerima anugerah pertama untuk batch dia tahun ni :) aku pun sekonyong2 tubuh datang merelakan diri utk menjadi photographer (ye,kau hired aku,tapi aku rasa tugas aku harini macam tugas biasa yg aku buat dengan korg masa hari2 lain jugak.haha).aku sampai uitm lagi awal drpd para graduate.lepas abis klik-klik diba n family di pagi hari,aku pun balik umah kejap n datang balik masa dia dah nak keluar daripada graduation hall.aku,akmal n apis dah siap berkumpul dgn bunga hebat di tangan untuk diba.bunga yg kitorg beli sangat kiut,lengkap dgn teddy bear(harganya hanya kami yang tahu.haha).lepas diba keluar,trus klik-klik selagi terdaya sampai bapak diba pun naik kesian tengok aku dok menangkap gambar tengah2 panas.lepas je selesai sesi berfotografi,kami terus ke port makan baek punya tanpa akmal yang terpaksa tak menghadirkan diri atas sebab2 tertentu.jangan ingat kami nak maafkan kau selagi kau tak join plan bercanda ria di penang!haha ;p butir butir aktiviti selanjutnya sangat panjang utk diceritakan secara detail.tambahan pulak dengan keadaan aku yang penat dan akan berjalan jauh selasa ni,so aku rasa better korg pegi checkout diba punya blog utk maklumat lanjut.hehe..yg bestnya sesi photography di bukit indah petang tadi sangat best,sebab baru la nampak sikit muka aku dalam camera,gara2 sesi camwhoring yang dilakukan secara berleluasa.tak sia2 aku melaburkan duit untuk membeli wide lens.haha.aku kena rajin2kan diri practice bercamwhoring,sebab teknik tu yang akan digunakan secara besar besaran masa ekspedisi menjelajah indonesia secara solo yang akan bermula lusa.yes,lusa.barang tak kemas lagi.converter plug tak beli lagi.harapkan duit je juta2 dah ditukar.haha.congrates amontes again untuk cik adiba nordin.semoga terus berjaya dan boleh membelanja aku makan besar.haha..best of luck jugak utk kalian punya exam,especially apis yang akan menduduki paper terakhir sebelum menerima ACCA dgn terhormat.selamat berjuang hingga ke titisan alkali terakhir kalkulator kalian!




signed,
syahiransukardi

6 comments:

your love affair said...

huh.pantas kau ye. weh apiz akan sangat emosi tengok gambar no 3!! haha. weh weh weh. drama2 semalam tu bukan arahan aku ye.. malas nak layan. weh weh weh sakit tangan aku pegang bunga kau tu,ehcheh.
weh weh weh...aku dah nak pg exam ni..hahaha
saje je mengada pat sini..
weh weh weh babai....

syahiransukardi said...

haha.ye aku tau bukan arahan kau.gudluck menjawab peperiksaan.aku tertido masa tulis blog ni malam tadi.tu yang aku baru post pagi ni.haha :)

Muhamad Akmal said...

hahaha.. hampeh tol la korg.. tp gmbr sgt menarik.. dan, aku mntk maaf xdpt join ptg semalam.. aku dh jnji dgn org len dlu.. korg maaf kan aku x?? huhuhu

syahiransukardi said...

mari dengar apa kata panel2 yang lain ;p

your love affair said...

blah akmal! penang trip. kalau tak, dosa kau kitaorang carry forward! dah tak boleh appeal lagi.

Muhamad Akmal said...

fine!!!

siot ko yan, saje mau apikan lg kan?? hampeh..

jmpe d penang.. hahaha