Monday, December 1, 2008

Ekspedisi Solo : Jakarta-Jogja-Bandung

Senarai semak barang barang yang akan dipikul oleh bahu aku yang tak berapa nak bidang ni sepanjang berekspedisi secara solo di indonesia,antaranya :

camera+lenses(checked)

passport(checked)
boarding pass(checked)
mp4(checked-kalau takde benda ni mau aku mati tandus kat sana.haha)
external hardisc(checked)
bahan bahan tandas(checked)
rupiah(checked)
ponco(checked)
dentyne! (checked)
chargers-camera,phone(checked)

dan beberapa barang lain yang dirasakan tak penting utk disebut disini.yang penting masa nak pegi ni beg aku kosong lagi utk memberi laluan kepada upacara mengabiskan duit di bandung kelak.wallet pun kembung dgn duit juta2.tak perlu join MLM pun dapat jugak merasa pegang duit juta2.yang membezakannya ialah aku tak tangkap gambar aku sambil pegang duit juta2 tu.hahaha *mean* :) flight aku jap lagi pukul 4.45pm dari KLIA terus ke jakarta diterbangkan oleh KLM royal dutch.dari jakarta aku akan terus amik train malam ke jogja.maybe kalau cuaca tak berapa ok aku akan spend satu malam dulu kat jakarta,n amik train pagi ke jogja.ada jugak plan konon2 nak bawak laptop skali,tapi memandangkan bahu aku ni ada max load limit maka aku terpaksa membatalkan niat suci murni tersebut.kalau terjumpa mana2 internet cafe kat sana boleh la aku update sikit2 blog ni nanti.itupun KALAU rajin.haha..sepanjang berkelana kat sana nanti aku kena amik gambar untuk tourism malaysia sebagai usaha mempromosikan tahun melawat indonesia 2008.aku pun tak faham kenapa kena amik gambar kat sana,tapi sebab masyuk punya pasal,aku buat je la.hahaha.yang aku tak sabar nanti sbb nak amik gambar time hari raya haji kat sana.harap2 semuanya berjalan lancar.permisi dulu ya malaysia!haha~




signed,
syahiransukardi

4 comments:

your love affair said...

ada satu benda lagi kau tak checked. aku :D haha

babai sayang.
gubai mai fren. gubai mai lover.

):

Muhamad Akmal said...

weyh2.. aku nak ole2 dr indon.. hahaha

kau xbwk, siap kau nnti.. huhuhu

smoga slamat pergi dan slamat kembali.. huhuhu

Ahmad Zharif Ahmad Zahir said...

selamat ber'travel' lah ye!! kuang kuang kuang!

jap ayat nih mcm xleh blah!

"tak perlu join MLM pun dapat jugak merasa pegang duit juta2.yang membezakannya ialah aku tak tangkap gambar aku sambil pegang duit juta2 tu.hahaha *mean*"

adoi tertusuk saya.....tp ble pegang duit smbl amek gambar tuh, owh owh owh, itu bukan sy! kuang kuang kuang!

Muhamad Akmal said...

ouch.. i think i know who u r talking about syahiran.. hahaha.. mule2 bace mcm xphm.. dh tgk zarip quote balik phrase ko mcm aku knl je.. hehehe